JANE KØNIG

Smykker siden 1989

Jane Kønig tog afgang fra Danmarks Designskole i 1986 som beklædningsdesigner, allerede på dette tidspunkt havde hun særlig fokus på smykker o.a. tilbehør.

Året efter får hun værkstedsplads sammen med flere andre guldsmede. Her ernammer hun hurtigt og egensindigt guldsmedehåndværkets grundprincipper samtidig med at hun fortløbende opfinder sit eget sprog der meget tydeligt fortæller om en ganske særlig person med en ganske særlig stil.

Siden da har hun arbejdet fuldtid som guldsmed. Janes stil er finurlig, eventyrlig og rockish på en og samme tid.

Hun mixer frit gamle, antikke objekter som fx. roser i koral, antikke sten o.a. unika med moderne materialer og design og skaber derved uventede møder.

Betegnende for hendes stil er også sammenstødet mellem hverdagsobjekter og ædle materialer; badges med stærke symboler udført både i ædelmetal og diamanter, men også i serier af horn og ben, f.eks.

Jane Kønig henter inspiration på sine mange rejser, hvor hun også finder lokale materialer og objekter, gør indkøb af fremmede ting og sager for senere at forene dem med hendes danske baggrund.

Alle smykker er håndlavede og fremstilles af lokale materialer som horn, ben og læder kombineret med sølv, guld og halvædelsten og diamanter.

Ligeledes tilser hun at produktionen foregår efter fornuftige og bæredygtige principper, både hvad angår guldsmedenes forhold og den måde hvorpå handelsrelationen forvaltes.

Jane har udformet fantasmagoriske kreationer til modeshows, teaterforestillinger og musik vidoer. bl.a. vilde besmykninger til operaen "Gudruns 4. sang", hun har også støttet Hjerteforeningen med en hel smykkeserie.

Jane har holdt soloudstillinger i Øksnehallen og på Nationalmuseet, hvor hun arbejdede med design der indhyldede hele kroppen i metal og plexiglas og således skabte en hybrid mellem smykkekunst og beklædning. Hun har deltaget i flere gruppeudstillinger, bl.a. Hyperhall i Øksnehallen og på Charlottenborgs forårsudstilling.

Hendes smykker er også blevet anvendt ved talrige modeopvisninger og har været præsenteret i reportager og features i magasiner og aviser verden over.

Jane Kønig har modtaget Wonderful Copenhagen's design pris, Det gyldne Fingerbøl og guldsmedenes Skt. Loyd medalje.

Hendes design bliver forhandlet i Europa, USA, Canada og Japan.

previous next