Vedligeholdelse af smykker

Størstedelen af Jane Kønigs smykker er lavet af sterling sølv som er blevet belagt med enten 18k guld, rosa guld eller rhodium. For at forlænge holdbarheden af belægningen, anbefales det at du bærer smykkerne med omtanke og behandler dem ordentligt. Hertil anbefales  følgende til hverdagsbrug:

  • Tag altid smykkerne af inden du går i seng.
  • Undgå at vaske hænder med smykkerne på, og tag dem altid af inden du går i bad, gør rent, dyrker sport m.m.
  • Når du ikke bærer smykkerne, anbefales det at du opbevarer smykkerne i en plastik pose eller lign. 
  • Rens smykkerne regelmæssigt. Brug en blød klud på smykkerne til forsigtigt at fjerne eventuelle olier fra din hud eller make-up rester.
  • Hold dine perlesmykker væk fra opvaskemiddel og parfume, da de vil miste deres glans.
  • Smykkerne skal tilføjes som sidste trin i den daglige skønhedsrutine. Parfume, make-up, hårspray, lotion og olier kan alle ødelægge belægningen på smykkerne. 

Vi råder vores forhandlere, til at dele denne information med deres kunder.

Oxydering

Oxydering er en naturlig sølv-reaktion som kan forårsage sorte pletter eller rustlignende misfarvninger på smykker, og sker ved at smykket reagerer på oxygen (ilt) i luften. Det er derfor ikke en reklamation.

Misfarvningerne kan fjernes ved at vaske smykket i lunkent vand med en blød tandbørste og lidt neutral opvaskemiddel. Er smykket herefter stadig misfarvet, kan man dyppe det i flydende sølvrens (kan købes i velassorterede supermarkeder) i 5 sek., hvorefter smykket skylles i vand og tørres/pudses med en tør, blød klud. Processen kan gentages, men efterlad aldrig dit smykke i rensevæsken længere end foreskrevet, da sølvsmykker med belægning kan miste farven af det.

Såfremt smykket er leveret med oxidering eller at oxideringen er sket indenfor 14 dage efter at smykket er modtaget, er du velkommen til at sende smykket retur eller gå forbi vores butik, så vil vi sørge for at få det renset. 

Låse guide:

Det er vigtigt at Jane Kønigs æstetiske S-lås behandles korrekt, når den åbnes og lukkes. Dette gøres ved, at du forsigtigt vrider låsen til siden, og dermed ikke ud/op. Således undgår du at metallet bliver slidt og går i stykker.
Det er ligeledes vigtigt, at du dobbelttjekker at låsen er lukket helt til, så du undgår at tabe enten vedhæng eller selve kæden. 

previous next