SØLV – SMUKKE OG SKINNENDE SMYKKER

SØLV – SMUKKE OG SKINNENDE SMYKKER

Sølv er det mest skinnende af metallerne og er smukt til smykkedesign. Jane Kønig skaber sine kreationer i rent sterlingsølv eller med forskellige overflader.

Sølv har været kendt i tusindvis af år og har spillet en stor rolle i menneskets historie. Det er oprindeligt blevet brugt til bestik og mønter, men i dag bliver sølvet også i stor stil brugt til smykker.

Skinnende sølv
Sølv er det hvideste og mest skinnende af metallerne – og er både et tungmetal og et ædelmetal. Sølv bliver nemlig – ligesom guld og kobber – ikke angrebet af ilt. Rent sølv er relativt blødt, faktisk er det kun en smule hårdere end guld. Det betyder, at sølvet nemt får slid og skrammer, og derfor legerer man det typisk med kobber for at gøre det mere holdbart.

Sådan ser du, om dit smykke er af sølv
Smykker bliver traditionelt fremstillet af sterlingsølv, som består af 92,5 procent rent sølv blandet med andre metaller, typisk kobber. Smykker i sterlingsølv vil altid være mærket med 925s. Til bestik og andre brugsgenstande bruges derimod oftest 830s, som indeholder 83 procent rent sølv.

Forgyldt, rosaforgyldt eller rhodineret
Størstedelen af Jane Kønigs smykker er lavet af sterlingsølv, som enten er belagt med 18 karat guld, rosaguld eller rhodium. De forgyldte smykker udstråler elegance og stil, mens de rosaforgyldte smykker med sin dybe rosa farve er ideel til et mere romantisk look. Endelig giver den rhodinerede overflade en dybere intensitet, hvis du ønsker et mere råt look.

Sølv klæder dig bedst, hvis …
De fleste kvinder kan bære sølvsmykker, men det skinnende metal klæder nogen bedre end andre. Sølv er rigtig godt til dig, hvis du har lys hud med lyserøde undertoner, og dine øjne er mørke. Har du en mere gylden hudtone og mørkt hår, vil det være bedre for dig at vælge smykker i forgyldt eller rosaforgyldt sølv.

Hvor kommer sølv fra?
Sølv betragtes som et sjældent metal og findes i naturen. Det meste af verdens sølv bliver udvundet i Peru og Mexico, men sølv findes også i USA, Canada, Norge, Rusland og Australien. Mens guldsmykker kan anses som en god investering, vil sølvsmykker være et billigere alternativ til tidløse og klassiske smykker. I dag er prisen på ét gram sølv cirka 3 kroner mod 300 kroner for ét gram guld.

Vidste du, at?
Sølvsmykker blev ofte forbundet med særlige kræfter i gamle dage, hvor man troede, at sølvet havde helende kræfter, bragte lykke og beskyttede mod onde ånder.

 

Find smykkerne her ...

3 years ago
Did you like this post?
0
0