PERLER – FRA MUSLINGER TIL SMUKKE PERLESMYKKER

PERLER – FRA MUSLINGER TIL SMUKKE PERLESMYKKER

Perler er et af naturens store vidundere og har været brugt til smykker i tusindvis af år.

Skinnende perler har gennem tiden været et eftertragtet symbol for rigdom, status og tro. Indtil 1900-tallet fandtes der kun naturperler, men i dag er hovedparten af de perler, der sælges, kulturperler.

Hvad er naturperler?
En ægte naturperle bliver skabt naturligt af skaldyr som østers, muslinger eller snegle. Når der trænger et fremmedlegeme ind i skallen, forsvarer muslingen sig ved at indkapsle det i perlemor – og dermed danner det med tiden en smuk, glansfuld perle. Tidligere fandtes der naturperler over hele verden, men de er i dag ekstremt sjældne og dyre. Der skal ofte åbnes flere tusinde muslinger, før du er heldig at finde én perle.

Hvad er kulturperler?
Kulturperler bliver dyrket af mennesker ved at indoperere en lille perlemorskugle i muslingen. Herefter bliver den passet og plejet i cirka 18 måneder, hvor den danner ny perlemor uden på kuglen.

Ferskvands- eller saltvandsperler
Alle perler er enten saltvandsperler eller ferskvandsperler, alt efter hvor de er dyrket. Saltvandsperler kommer fra hav og oceaner og kan have flere forskellige farver som hvid, lyserød, grå og lilla. Ferskvandsperler kommer fra søer og floder og har hvide, lyserøde, lille eller ferskenfarvede nuancer.

Forskel på perlers kvalitet
Der er flere ting, der spiller ind på en perles værdi. Det vigtigste er, hvorvidt det er en naturperle eller ej. Derudover ser man på, hvor stor og hvor glansfuld perlen er. Jo mere rund og jo færre ujævnheder den har, jo højere er prisen også.

Hvem passer perlesmykker til?
Perler er ikke længere kun til ældre kvinder. De klassiske og tidløse perler passer til alle, uanset alder, og skaber en flot kontrast til moderne og minimalistiske smykker. Det kan være en statementring med en enkelt eksklusiv perle, klassiske perleøreringe eller en perlehalskæde med et moderne tvist.

Verdens mest berømte perle
La Peregrina er en af de mest berømte perler i verden. Den blev fundet af afrikanske slaver i nærheden af Panama for 500 år siden og er en af de største pæreformede perler nogensinde. Den har været ejet af konger, dronninger og seneste Elisabeth Taylor, der fik Cartier til at kreere en halskæde af kulturperler, rubiner og diamanter med den smukke Le Peregrina i midten

 

Find smykkerne her...

3 years ago
Did you like this post?
0
0