JANES KØNIGS GULDSMEDE TEAM

JANES KØNIGS GULDSMEDE TEAM

JANES KØNIGS GULDSMEDE TEAM

Jane Kønigs stemningsfulde værksted er placeret bag butikken i København. Her sidder Jane sammen med et team af guldsmede og lærlinge, og arbejder på nye styles, 18 karat guldsmykker, reparationer og designs fra Jane Kønigs sølvsortiment. Læs mere om teamets glæder og udfordringer ved uddannelsen.

 

Jane Kønig har lavet smykker i over 30 år, og siden 2008 har designprocesserne og dele af produktionen fundet sted på værkstedet i Gothersgade, hvor Jane arbejdere tæt sammen med sit team af guldsmede og lærlinge. Jane holder meget af at have lærlinge, og om det fortæller hun:
”Jeg elsker at have lærlinge på værkstedet. Det er skønt at kunne give noget videre – om det så er en god bog jeg har læst eller designteknikker, så har det lige stor betydning for mig. Udviklingen hos mine lærlinge er helt fantastisk, og jeg elsker at se dem blomstre og opbygge selvtillid til det de laver”.

Det er ikke kun på skolen, at Jane mener, at man kan lære om de forskellige teknikker og metaller.
”Tager man til Nepal, og går rundt og ser hvordan smykkerne bliver lavet med blot to søm, så føler man sig utroligt inspirereret. Det er ikke altid man behøver store maskiner til at lave et smukt håndværk.” fortæller Jane.

Janes guldsmede og lærlinge har valgt netop denne uddannelse, fordi de finder håndværk yderst spændende. Med smykker kan de fortælle en historie, og skabe ting med affektionsværdi samtidig med, at de udvikler sig håndværksmæssigt. For at blive lærling kræver det et folkeskole afgangsbevis fra 9. eller 10. Klasse. Derudover skal man have en elevkontrakt, og her fortæller pigerne på Janes værksted, at dette godt kan være en udfordring. Når man først er kommet ind på uddannelsen, tager det 4 år med både praktik og skole – dét finder pigerne utroligt sjovt, da de hele tiden udvikler sig ved at lære nye teknikker i praksis.

 

Om gulsmedeuddannelsen

Som guld- og sølvsmed arbejder du både med guld, sølv og platin. Under selve forløbet lærer du om metallerne og om, hvordan man tegner, former og laver smykker og andre genstande. Det er vigtigt, at man som guldsmed hele tiden følger moden og de nyeste teknikker, da dele af arbejdet også består i at rådgive kunder om valg af ædelmetal, form og design. Måske du ikke ved det, men som guld- og sølvsmed kan man udover at arbejde som ansat i butik, også arbejde med udsmykning af kirker, slotte og museer. Har du et ønske om at få speciallavet et smykke, er du velkommen til at komme forbi butikken i Gothersgade og tale med de søde guldsmede.

 

Se de smukke håndlavede 18 karat guldsmykker her ...

Items 1 to 12 of 100 total

 

3 years ago
Did you like this post?
0
0